Başkan Saygılı, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Başkan Saygılı, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yerel ve ulusal medya temsilcileriyle bir araya gelen Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, yerel seçimler hakkında gündemdeki eleştiri ve merak edilen soruları cevapladı.

A+ A-

Kendisini altyapı yapmadığı şeklinde eleştirenlere cevap veren Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Şehrin altyapısı konusunda adımlar atıyoruz. Bana göre bir şehrin altyapısı en az 50 yıl hedefiyle yapılır.

Bugün en çok bağıranlar, geçmişin suçlularıdır. Bunu yapan sizsiniz. Bir şehirde her gün altyapı yapılmaz. Bir defa yapılır, doğru yapılır” dedi.

ALLAH’IN DA BİR HESABI VARDIR

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yerel ve ulusal medya temsilcileriyle bir araya gelen Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, yerel seçimler hakkında gündemdeki eleştiri ve merak edilen soruları cevapladı. Kendisinin kaderci yapısını herkes tarafından bilindiğine dikkat çeken Saygılı, “Herkes bir hesap yapar ama Allah’ın da bir hesabı vardır. Eğer Allah’ın hesabında bizim tekrar aday olmamız varsa gereğini yaparız. Şuanda bana ihtiyaç yoksa başka bir arkadaşa ihtiyaç varsa onu aday göstereceklerse de başımızın üstünde yeri vardır” ifadesini kullandı.

allahin-da-bir-hesabi-vardir.jpg

ADAYSIN DERLERSE GEREĞİNİ YAPARIM

Şehirlerinde bir kaderinin olduğuna inandığını belirten Saygılı, “Benim açımdan görev anlayışıyla bakıldığı zaman bana bir görev tevdi edilir sen adaysın, sonra sen şehirden aldığın destekle belediye başkanısın derlerse ben gereğini yaparım. 10 yıllık görev süremde Allah’a şükürler olsun kötü bir şeyle anılmayız diye düşündüm. Ama tabi ki 10 yılda benim de öğrendiğim bir şeyler var. 10 yılda bir sürü şey öğrendim. Bu 15 yıl olursa yeni öğrendiklerimi orada uygularım. Bana herkes nasıl yaklaştıysa bende herkese o şekilde yaklaşırım. Bugün benim yanımda kimler ne şekilde davranıyorlarsa son 5 yılımda da ben o şekilde davranırım.

Ama bakın asla hak yemem, asla zulmetmem bunu net bir şeklide söylüyorum.”

10 YILLIK TECRÜBEM VAR

Saygılı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bana bugüne kadar hiç kimse Mehmet Saygılı bize zulmetti diyemez. Bu çok nettir. Bu 50 yılda görevim olsa aynı şekilde devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Tabii ki benimde 10 yıl içerisinde öğrendiğim birçok şey var. Bundan sonraki 5 yılımızda nasip olursa öğrendiklerimi uygulamanın bir anlamı yoksa öğrenmenin bir anlamı yoktur” dedi.

10-yillik-tecrubem-var.jpg

YANLIŞ PROJE ASLA YAPMAZDIM

Altyapı konusunda kendini eleştirenlere yönelik cevap veren Saygılı, “Kırıkkale suyunu nereden temin ediyor. Kırıkkale suyunu barajdan alıyor Kızılırmak’tan alıyor. Arıtma tesisimiz var Hasandede bölgesinde orada su arıtılıyor. Alan dağı denilen dağın üzerinde dağ var pompalarda su basılıyor. Oradan da iki tane boru hattıyla şehrimize cazibeyle gelmeye başlıyor. Çok net söyleyebilirim bu proje yıllar önce yapılmış bir proje. Bugün bana sorsanız asla yapmazdım. Yanlış bir proje o günkü şartlarda doğru olduğu düşünülerek yapılmış ama bana göre yanlış. Şehrin altyapısı konusunda adımlar atıyoruz. Bana göre bir şehrin altyapısı en az 50 yıl hedefiyle yapılır. Geçmişte yanlış yapılmış. Bunu yapanlar, bu işin müsebbipleri bugün en çok bağıranlar. Benim anlayamadığım nokta da bu. Bunun sebebi sissiniz, siz gelip yapmışınız. Her gün Kırıkkale’de altyapı yapılamaz. Altyapı bir defa yapılır ve doğru yapılır” dedi.


Bu haber toplam 157 defa okunmuştur